Tyčinky plnené bryndzou
Čo potrebujeme: krupica 140g, voda 2,5 dl, maslo 70g, soľ, 4 žĺtky, sneh. Náplň: maslo 100g, bryndza 250g, pažítka, smotana, vajce na potretie
Do vody dáme maslo, soľ a do variacej vody za stáleho miešania pridáme krupicu. Uvaríme husté cesto, ktoré nechytá na varešku ani na hrniec.
Do vychladnutého cesta vmiešame žĺtky a nakoniec tuhý sneh. Cestom naplníme tortový ozdobovač a na vymastený a pomúčený plech striekame tyčinky asi 6 cm dlhé a 1,5 cm široké. Potrieme tyčinky rozšľahaným vajcom, posypeme soľou a rascou. Upečieme v horúcej rúre.
Upečené a vychladnuté prekrojíme a naplníme bryndzovou náplňou.
Náplň: do rozotretého masla pridáme bryndzu a nakrájanú pažítku a podľa potreby kyslú smotanu.